Till innehåll på sidan

MSB - Myndigheten för samhällsskydd och beredskap.

Beredskapsveckan 2024

Beredskapsveckan är en temavecka och kommunikationsinsats vecka 39 varje år. Veckan leds av MSB och genomförs av många aktörer samtidigt i syfte att stärka motståndskraften hos invånarna. Temat för 2024 är ”Sätt i gång!”.

Repetitionsutbildning för civilpliktiga

Nu har den första repetitionsutbildningen för civilpliktiga inom räddningstjänsten startat. Ett stort och viktigt steg i arbetet med att utveckla räddningstjänst under höjd beredskap.

MSB bevakar översvämningarna i Europa

Sverige har, genom MSB, ett antal materiella och personella resurser förberedda som kan ställas till förfogande om drabbade länder efterfrågar internationellt stöd. Förfrågningar hanteras via EU:s kriscenter ERCC som koordinerar drabbade länders begäran om hjälp. Här kan du läsa mer om EU:s kriscenter ERCC och civilskyddsmekanismen.

Utbildning i skydd mot olyckor

Utbildning i skydd mot olyckor (SMO) är för dig som vill arbeta som brandman inom kommunal räddningstjänst. Här har vi samlat information inför din ansökan till utbildningen.

Kriget i Ukraina

Information om MSB:s arbete med anledning av invasionen av Ukraina.

Nyheter

26 september 2024
Klockan 8.30

Ny vägledning om skydd av landtransporter av farligt gods

En ny vägledning har tagits fram för att underlätta för företag att arbeta med ett ökat transportskydd. Detta för att bland annat förhindra att farligt gods hamnar i orätta händer.

25 september 2024
Klockan 15.31

MSB avvecklar FSOL delresurs inom räddningstjänst

Sedan 2020 har MSB tillhandahållit en delresurs för räddningstjänst inom ramen för den så kallade Förstärkningsresursen för stöd till samverkan och ledning, FSOL.

24 september 2024
Klockan 15.31

Nu repetitionsutbildas de första civilpliktiga till kommunal räddningstjänst

I går startade den första repetitionsutbildningen för civilpliktiga inom räddningstjänst. Detta är ett led i att utveckla den kommunala räddningstjänstens förmåga under höjd beredskap eller krig.

- Under hösten kallas 300 personer in, repetitionsutbildas och krigsplaceras på MSB, säger Charlotte Petri Gornitzka, generaldirektör på MSB.

Jobba hos oss

Är du alltid redo att göra andra beredda? Läs om våra senaste lediga tjänster eller hur du ansöker för att vara med i vår resursbas som gör ett viktigt arbete vid internationella insatser.

Till toppen av sidan