Till innehåll på sidan
Nyhet
Publicerad: 11 september 2024 , Klockan 14:53

Uppdatering av mjukvara och avprogrammering av Rakelterminaler

Vi vill påminna alla Rakelanvändare om att det är viktigt att se till att er Rakelutrustning är uppdaterad med den senaste mjukvaran. Utrustning som ni inte längre ska använda ska ni återställa till fabriksinställning.

För att all utrustning ska fungera optimalt i Rakelnätet är det viktigt att utrustningen har den senaste mjukvaran. Vi uppmanar alla användarorganisationer att se över terminaler och annan utrustning som används i Rakelnätet och uppdatera den regelbundet. Detta kan ni göra med stöd av er terminalleverantör, eller i egen regi om er organisation har tillstånd för egenprogrammering.

Fabriksåterställ utrustning som inte ska användas

Om en Rakelterminal inte ska användas längre, exempelvis på grund av att den ska bytas ut eller att abonnemanget ska avslutas, är det aktörens ansvar att se till att all operatörs- och nätspecifik programmering och eventuella DMO-frekvenser (Direct Mode Operation) tas bort från terminalen. Återställ terminalen till fabriksinställning. Vänd er till er terminalleverantör som kan hjälpa till.

Mer information finns i dokumentet Allmänna villkor för Rakelsystemet.

Priser och villkor för Rakel

Kontaktpersoner för Rakel

Alla användarorganisationer i Rakel har en kundansvarig på MSB som hjälper till med frågor som exempelvis rör anslutning till Rakel, abonnemang, tjänster och villkor. Ta gärna kontakt med din kundansvarig om du har frågor. Om du inte vet vem som är kundansvarig för din organisation så kontakta oss så hjälper vi dig att få namn och kontaktuppgifter.

Kontaktuppgifter MSB Rakel

Rakel

Rakel är Sveriges nationella kommunikationssystem för samverkan och ledning för aktörer med ansvar inom allmän ordning, säkerhet, hälsa och försvar. Rakel är ett robust system med mycket hög tillgänglighet. MSB ansvarar för drift, förvaltning och utveckling av Rakel. Infrastrukturen ägs av svenska staten.

Rakel

Till toppen av sidan