Webbinarium: Säkra kommunikationer vid trygghetspunkter
MSB bjuder in er till ett webbinarium som fokuserar på säkra kommunikationer vid kommunala trygghetspunkter och temporära/särskilda samlingsplatser.
Detaljer
Målgrupp
Säkerhets- och krisberedskapssamordnare, inom kommuner, men även till andra aktörer som har en betydande roll i att säkerställa fungerande kommunikationer under krissituationer
Kostnad
Kostnadsfritt.
Detta webbinarium genomförs inom ramen för MSB:s projekt för att stärka utvecklingen av trygghetspunkter och temporära samlingsplatser och riktar sig främst till nyckelpersoner, såsom säkerhets- och krisberedskapssamordnare, inom kommuner, men även till andra aktörer som har en betydande roll i att säkerställa fungerande kommunikationer under krissituationer.
Målsättningen med webbinariet är att ge verktyg till att effektivt hantera krissituationer med säker kommunikation och insikter i de senaste tekniska lösningarna, samverkansstrategier och konkreta exempel som kan appliceras på era verksamheter.
Deltagandet är kostnadsfritt, men anmälan krävs. Vänligen registrera er senast 20 november för att säkerställa er plats. Ni kommer att få en bekräftelse och länk till webbinariet via e-post.
Frågor ställs via e-post: trygghetspunkter@msb.se
Program
- Inledning, Erik Flink och Elin Wolf, MSB
- Behovsanalys och att skapa en förmåga, Carina Carlund, Combitech
- Hur säkrar kommunerna kommunikationerna mest effektivt? Anders Olsson, MSB
- Nationella förstärkningsresurser – hur fungerar de och när kan de behövas? Agneta Mattsson, MSB
- Hur är systemet för robusta elektroniska kommunikationer strukturerat och hur kan PTS stödja kommunerna? Johan Kleberg, Post- och telestyrelsen
- Ödrift internet - trygghetspunkten ur ett kommunikationsperspektiv, Olof Wikberg och Mats Jensen, Karlstads kommun
- Skydd mot informationspåverkan, Sara Sörensen, Myndigheten för psykologiskt försvar
- Avslut och summering, Erik Flink och Elin Wolf, MSB
Om MSB:s projekt
Under 2024 och 2025 genomför MSB ett projekt kopplat till utvecklingen av kommunala trygghetspunkter och temporära stöd- och samlingsplatser. Projektet syftar till att skapa en överblick över utvecklingen av trygghetspunkter i landet och därefter möta de behov som finns att på central nivå effektivt och enhetligt stödja kommuner att utveckla, stärka och planera för upprättande av trygghetspunkter och liknande temporärt mottagande utifrån såväl fredstida händelser som höjd beredskap.